top of page

Mi a Fine Art

nyomtatás?

A Fine Art, azaz művészeti nyomtatást a festmények és más képzőművészeti alkotások galériaminőségű sokszorosítására fejlesztették ki.

Ez a technológia tökéletesen alkalmas a művészeti alkotások tónus- és részletgazdag megjelenítésére, de művészi reprodukciók, grafikák, rajzok nyomtatására is. Műhelyünkben a nyomtatást a világ éllovasának számító Epson és Canon művészeti nyomtatókkal és festékekkel végezzük, így munkáink megegyeznek a világ bármely pontján készült minőségi Fine Art nyomatokkal.

 

Ahhoz, hogy egy nyomat művészi igényű legyen, a legjobb minőségű nyomathordozókra, vagyis Fine Art papírokra és vásznakra van szükség. A mi választásunk a német Hahnemühle papírgyár termékeire esett, hiszen portékájukra garanciát vállalnak. A képzőművészeti papírjaik akár 100, sőt 300 évig is megőrzik a rájuk vitt színek frissességét.

Rólunk

Fiatal csapat vagyunk, mégis kiterjedt szakmai tapasztalattal a fotózás és nyomdatechnika terén.

 

Munkánkat a fiatalos lendület és a világtrendek követése jellemzi. Ezért is választottuk munkaeszközül a nyomtatásban világviszonylatban is csúcsminőséget jelentő Epson Stylus Pro és Canon Pro művésznyomtatókat. A hagyományos berendezésekkel ellentétben ugyanis ezek 11 alapszínnel dolgoznak, így ténylegesen képesek az összes, természetben előforduló színárnyalat tökéletes megjelenítésére. Mivel a csúcsminőség mellett a környezettudatosság is fontos számunkra, munkánk alapanyagául a német Hahnemühle papírgyár sokoldalú termékeit választottuk. Európa legrégibb papírmalma 1584 óta készít különféle nyomathordozókat - fotópapírokat, művészpapírokat, vásznakat-, melyek előállításánál a minőség mellett nagy figyelmet fordítanak a megújuló alapanyag- és energiaforrások felhasználására is.

Rolunk

100%-ban pamut papírok

Hahnemuhle_Logo.png
Sihl_MC_Logo-1.jpg

Teljes fekete-fehér nyomtatás

A konkurenciától eltérően képesek vagyunk teljes fekete-fehér képek nyomtatására, egyéb szín (pl.cián) használata nélkül

100%-ban matt felület a nyomtatott részeken is

Extrém élesség

Screen Shot 2015-05-29 at 11.26.09.jpg

Tökéletesség kompromisszumok nélkül

Vaszon

Fotóvászon

 19,90€-tól

(20x30cm - kerettel)

 

Nyomtatáskor nem kell a felvételeket keretek közé szorítanunk. A fotóvásznakhoz ugyanis saját asztalosműhelyünkben készítjük a méretre szabott fakereteket, így nem kell kompromisszumot kötni a kereskedelemben kapható szabványméretű kép-és fotókeretek szűkös kínálatával. Egyedi kereteinknek köszönhetően azt is garantálni tudjuk, hogy a felvételeket teljes egészében, a képarányok módosítása nélkül nyomtatjuk ki. A nyomatok fehér, színes vagy tükrözött szegélyekkel egyaránt rendelhetőek. Hogy a nyomatok élettartamát évtizedekkel megnöveljük, a vásznak felületét speciális védőlakk-réteggel vonjuk be. Ez a védőréteg láthatatlan marad, a nyomatok teljes egészén megőrzik a matt felületek eredeti felszínét.

​Így készül a fotóvászon...

Színek beállítása

Papir

Fotópapír

matt, szatén, fényes

 2,90€-tól

(20x30cm)

Valljuk, hogy a hétköznapok is megérdemlik a tökéletességet. Ezért nálunk a standard, vagyis a hagyományos minőség is jóval több puszta sorozatgyártott laborminőségnél. A legegyszerűbb fotók nyomtatását is csúcskategóriájú Fine Art nyomdákkal és nagy odafigyeléssel végezzük. Igényes, standard minőségű fotónyomtatásunk ideális választás családi eseményeken, rendezvényeken készült képek életre keltéséhez.

-

Fényképészeknek, művészeknek egyértelműen a fine art kategóriát javasoljuk. Sima felületűtől a texturált papírig, teljesen matt művészpapírtól a fényesig (baryta) .

​Így készül a fotópapír...

Színek beállítása

MiNyomtattuk

Mi nyomtattuk

bottom of page